Noem de bloem

We kregen honderd-zevenentwintig serieuze reacties op onze prijsvraag. Noem-De-Bloem-En-Win-Het-Boek. Slechts drie deelnemers stuurden het juiste antwoord in: de heer G. Bakker (Amster-dam), de heer of mevrouw M. ’t Hart (Warmond) en de heer Peter Spruit (Spangeren).

Notaris Riphagen heeft de respectievelijke namen van de juiste inzenders op respec-tievelijke papiertjes geschre-ven die hij secuur heeft dichtgevouwen en door elkaar heeft gehusseld in een lege vissenkom. Daarna heeft hij met zijn ogen dicht één van de papiertjes weer uit de kom gepakt en opengevouwen. Voor alle aanwezigen was de naam op het getrokken papiertje luid en duidelijk te lezen: Peter Spruit uit Spangeren.

Van harte gefeliciteerd, Peter – het leesboek is naar je onderweg!

Ik heb de heer Knol nog gevraagd of ik u allen erop moet wijzen dat de letters (‘de belettering’ zegt de heer Knol dan geloof ik) van op de kaft (‘het voorplat,’ volgens de heer Knol) dezelfde kleur hebben als die bloemblaadjes van de Brandende liefde, maar zijn reactie daarop was, eerlijk gezegd, vrij bot: ‘Nee, wie dat uit zichzelf niet ziet, heeft niks te zoeken bij Martijn Knol Punt En El slash Martijn Knol Punt Blogspot Punt Kom.’

Het is maar dat u het weet.

Tekst: Eline Struweel.
Naar een idee van: Frederik Pandoer.


Vormgeving voorplat: Jan Vermeulen.
JPG: Antiquariaat Hinderickx & Winderickx.