Paddestoelen
Versgebakken paddestoeltjes... vanmiddag zelf geplukt in een vochtig hoekje van de tuin... lekker joh. Bereid in roomboter, met een uitje... beetje zout erop, snippertje parmezaan... Nou hoorde ik één of andere boswachter op Radio 1 beweren dat je eetbare en giftige paddestoelensoorten nauwelijks van elkaar kunt onderscheiden. Van hem mocht je een paddestoel pas opeten nadat je die had voorgelegd aan een paddestoelenkenner. Wat een bangige onzin! Behalve deze (sorry, grapje) eet ik iedere paddestoel die me voor de voeten komt, al jaren... en ik heb nog nooit ergens last van gehad... Sterker nog: volgens mij bestáán er niet eens giftige soorten! En deze paddestoeltjes smaken me ook weer prima trouwens... die parmezaan was niet eens nodig geweest... Echt, ik heb de afgelopen jaren een stuk of duizend paddestoelen naar binnen gemikt, maar er zat er nooit één tussen die ook maar een o