The Kids Are All Right - ik zou wachten tot ie op televisie komt (en dan niet kijken)

Als Paul (man) en Nic (vrouw) ontdekken dat ze van dezelfde songs van Tony Mitchell houden, geven ze elkaar een high five. Paul roept: ‘Yo, brother from another mother.’

Die relaxte Paul, zowel het personage als de manier waarop Mark Ruffalo hem vertolkt, is de werkelijke attractie van deze film. Paul runt een biologisch restaurant met moestuin en hij verplaatst zich per motor (BMW met bijpassend pothelmpje). Zijn donkere ogen en vrije baardje versterken de indruk van losse, maar eerlijke, open jongen.

Wat gebeurt er allemaal in deze film? Waar gaat het over? Dat zal ik je vertellen.

Ooit, in de jaren negentig, heeft Paul voor zestig dollar wat van zijn zaad afgestaan. In The Kids Are All Right (TKAAR) wordt hij 'geconfronteerd' zoals dat in synopsis-taal heet met de kinderen die uit zijn gedoneerde sperma zijn geboren. Het zijn Joni en Laser, de kinderen van Jules (Julianne Moore) en Nic (Annette Bening). Annette Bening is die actrice die zo op Hillary Clinton lijkt, ze leunen ook allebei even zwaar op de techniek van het bekkentrekken, Clinton en Bening, maar dat terzijde.

Van TKAAR zal me behalve die biologische Paul vooral het sexappeal van Julianne Moore bijblijven (het rode haar, de sproeten op haar armen) en dus ook de vrijscènes van haar met Ruffalo.

Het aardigste van TKAAR is uiteindelijk... het production-design. Vooral de ongedwongen kledingstukken (ruim vallend!, natuurlijke materialen!) van Jules (Moore) en Paul (Ruffalo) zijn plezierig om naar te kijken en dragen bij aan het Easy Like Sunday Morning gevoel van de film. Net als al de sequenties waarin er gegeten wordt, soms zelfs lekker buiten.

Nou, tijd om af te ronden, want we zijn alweer bijna toe aan het volgende item.

Eigenlijk is TKAAR een avondje televisie op het witte doek. Je kan er naartoe gaan. Maar eigenlijk is het zonde van je tijd. Door het lezen van dit stukje heb je je leven dus potentieel met 106 minuten verlengd. Gefeliciteerd!

En: graag gedaan.

Film: The Kids Are All Right
Regie: Lisa Cholodenko
Eindoordeel: drie biologische tomaten
Bijzonderheden: geinig idee dat je binnen naar een zonovergoten film zit te kijken, terwijl buiten, vanwege de ijzel, half Utrecht op z'n plaat gaat.